דורסי לילה בתנ"ך
שם הבול  דורסי לילה בתנ"ך
נושא  בעלי חיים
טבע ושמירת טבע
יום הופעת הבול  24/2/1987
(תאריך עברי)  כ"ה בשבט תשמ"ז
בתמונה:  אח
כיתוב:  ישראל
השובל:  "ומלאו בתיהם אחים" (ישעיהו י"ג כ"א
ערך נקוב:  0.3 שקלים חדשים
מעצב הבול:  אריה גלזר
 
הסבר:  האוח (Bubo bubo) הוא דורס הלילה הגדול בארץ. מוטת כנפיו מגיעה ל- 140 ס"מ וניכר גם בציצת הנוצות שיש לו מעל אזניו. נפוץ באירופה (למעט הצפון הרחוק), רוב אסיה, וצפון אפריקה. בארץ נפוץ באיזורים הים-תיכוניים (תת-מין אחד) ובמדבר יהודה ובנגב (תת-המין השני). ניזון מיונקים קטנים עד גודל של ארנבת: מכרסמים, קיפודים, עטלפי-פרות, ציפורי שיר, עופות מים ואפילו דגים. מנקה את הטרף לפני הבליעה (ולכן מוצאים לעיתים שולחנות ניקוי שלו). קיפודים הוא יודע ל"נקות" מקוצים על ידי כך שהוא "מקלף" אותם מעורם. תעופתו שקטה מאוד וכך הוא מצליח להתקרב לטרפו בלילה מבלי שיחוש בו. צד בעיקר בשטחים פתוחים במקומות הרחוקים מישובי האדם. עונת הרבייה בחודש ינואר והקינון מתבצע בכוכי סלע, מערות, מחצבות, קן נטוש של דורס אחר או אפילו במחילה נטושה של דרבנים. הנקבה מטילה עד 4 ביצים ודוגרת לבד. בזמן זה הזכר מביא לה מזון. הגוזלים הצעירים מואכלים בתחילה על ידי הנקבה בלבד ואחר כך מצטרף גם הזכר. הגוזלים נשארים ליד ההורים עד הסתיו הבא ואז נעשים עצמאיים ומחפשים לעצמם נחלה משלהם. אוח מגיע לבגרות מינית בגיל 3 שנים ותוחלת החיים שלו – עד 60 שנה.
העתקת קישור