חצוצרן המדבר
שם הבול  חצוצרן המדבר
נושא  בעלי חיים
טבע ושמירת טבע
יום הופעת הבול  7/6/1995
(תאריך עברי)  ט' בסיון התשנ"ה
בתמונה:  חצוצרן המדבר
כיתוב:  ישראל
השובל:  זוג חצוצרנים בתעופה
ערך נקוב:  1.00 שקלים חדשים
מעצב הבול:  גיימס סמית
 
הסבר:  חצוצרן המדבר (Rhodopechys githagineus) הוא ציפור מדברית שנפוצה ויציבה בכל האזור הסהרו סינדי. כן מצויה הצפור הזאת באזור האירנו-טורני ובמרכז אסיה. תת המין המצוי בארץ (R.g.crassirostris) מצוי בכל האזור שבין המזרח התיכון וצפון מערב הודו. בארץ הוא יציב ומצוי בעיקר במדבריות באזורים סלעיים, בעיקר במדבר יהודה, בקעת ים-המלח ורוב חלקי הנגב. מזדמן נדיר בגולן ובחרמון.
החצוצרן מבלה את רוב זמנו על פני הקרקע שם הוא מחפש זרעים, עלים ירוקים, ניצנים ונימפות של חגבים, מהווים את מזונו. זקוק למים מדי יום ולכן עף לשתות מדי יום. עוף חברתי שחי בלהקות בעלות כמה עשרות פרטים. לקראת עונת הקינון הם מתפצלים לזוגות והזכרים מגינים על הטריטוריה שלהם בקולות חצרוץ רמים. הקן נבנה על הקרע מתחת לשיח או ליד סדק צר בסלע. לעיתים מרוצף המבוא לקן באבנים קטנות – תופעה המוכרת גם מצפורי מדבר אחרות. בכל תטולה 4-6 ביצים והנקבה דוגרת לבד כאשר הזכר מביא לה מזון ואחר כך הוא גם כן משתתף בהאכלת הצעירים. לחצוצרן הטלה אחת בשנה.
העתקת קישור